Uncategorized

Лечение за мускулна умора

Лечение за мускулна умора

Но няколко здравословни състояния също могат да доведат до мускулна умора.

Тези медицински състояния включват:

  • Рабдомиолиза
  • Възпалителни заболявания, като артрит
  • изгаряния
  • Хронична бъбречна недостатъчност
  • Мускулни дистрофии

лечение за мускулна умора

Когато мускулната умора е The Резултат от напрегната активност или стареене, лечението обикновено е ненужно. В други случаи лекар ще се опита да идентифицира основната причина за мускулната умора и да предложи лечение.

Пример за това е, когато лекар препоръчва здравословна диета и редовно упражнения, ако затлъстяването причинява мускулна умора. Тъй като човек губи тегло, той трябва да забележи, че мускулната им умора се подобрява с времето.

Няма официални насоки за лечение на мускулна умора като симптом. Но има няколко възможности за хора, които изпитват мускулна умора от напрегната активност или стареене.

Синтетични продукти

амфетамини, ефедрин и кофеин са синтетични продукти, които насърчават устойчивостта на мускулна умора. Тези продукти понякога са често срещани в спорта за подобряване на ефективността.

През 2005 г. Световната антидопингова агенция съобщава, че повече от половината от случаите на злоупотреба с вещества в спорта включват или амфетамини, и ефедрин.

От друга страна, кофеинът все още е легален в спорта и има подобен ефект върху мускулите. High doses of caffeine can enhance athletic performance during exercise.

Caffeine can help to reduce muscle fatigue after several types of exercise, such as running or weight training.

Natural products

Няколко естествени продукта също могат да помогнат, когато човек изпитва мускулна умора от упражнения или стареене.

женшен е билка с няколко възможни ползи за здравето, като например освобождаване на мускулна умора.

Един преглед на 2017 г. на изследванията по темата съобщава, че Red Ginseng може да подобри мускулните показатели при хората по време на тренировка с тежести.

Чесънът може също да намали мускулната умора. Същият преглед на 2017 г. съобщава, че суровият чесън увеличава колко дълго мишките могат да работят на бягаща пътека и колко бързо се възстановяват.

Изследователската хартия в експерименталната и молекулярната медицина също предполага, че чесънът може да увеличи толерантността към бягане на бягаща пътека При хора със сърдечни заболявания.

хранителни добавки

Има три основни категории хранителни добавки за мускулна умора:

Диетични добавки

Диетичните добавки включват продукти като мултивитамини или рибено масло.

Липсата на определени хранителни вещества в диетата може да доведе до мускулни проблеми. Например, липсата на витамин D може да причини мускулна умора. Диетичните добавки могат да помогнат за осигуряване на достатъчно хранене, за да поддържате здрави мускули.

ергогенни СПИН

Много хора използват ергогенни апарати, като креатин, в спорта, за да подобрят мускулните показатели. Това е естествено срещаща се киселина, която помага да се осигури на мускулите енергия по време на движение.

креатинът е в храни като червено месо и морски дарове. Той се предлага и като добавка.

Спортни храни

Спортните храни съдържат различни вещества, които осигуряват енергия на мускулите и подобряват производителността. Например, Red Bull Energy Drink съдържа смес от въглехидрати, таурин и кофеин.

Тези продукти могат да подскажат, че те помагат за намаляване на мускулната умора, но липсват научните доказателства за тези твърдения.

Кога да видите лекар

Всеки с мускулна умора трябва да говори с лекар, ако не е резултат от упражнения или стареене.

здравните специалисти могат да оценят медицинската история и Извършете тестове, за да идентифицирате причината.

В някои случаи мускулната умора може да бъде знак за основно здравословно състояние. Без медицинска помощ състоянието може да се влоши и да причини допълнителни проблеми.

Извличане

Мускулната умора може да бъде неудобна и да наруши ежедневието на човек. Напрегнатата активност или стареене са често срещани причини за мускулна умора. Понякога мускулната умора е знак за основно медицинско състояние. В тези случаи е важно да се види лекар.

Съществуват много видове лечение за мускулна умора. Лекарите ще се стремят да лекуват основната причина за проблема. Те могат също да препоръчат редица други лечения, които могат да подобрят мускулната ефективност и да предотвратят умора.

  • Болките на тялото
  • Стареене/стареене
  • Спортна медицина/ Фитнес

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Какво да знаете за омега-3 мастни киселини

омега-3 мастни киселини присъстват в храни и хранителни добавки. Те помагат да се запазят мембраните, които обграждат всички клетки в тялото, работещи добре.

Има три вида омега-3 мастна киселина:

  • Алфа-линоленова киселина (ALA) ; и орехи. DHA и EPA присъстват най-вече в мазнини от студена вода, като скумрия, сьомга, херинга и сардини.

    Тялото на човек може да превърне малки количества ALA в DHA и EPA алкотокс таблетки цена. Според Службата за хранителни добавки (ODS), повечето хора в Съединените щати получават достатъчно ALA в диетата си. Експертите все още не са установили колко DHA и EPA се нуждаят човек.

    Възможни предимства

    Отвъд основното поддържане на клетките в тялото на човек, първоначалните изследвания са свързани с омега-3 мастни киселини с различни други ползи за здравето.

    Въпреки това, голяма част от изследванията, които демонстрират тези връзки, са в ранните етапи или разчитат на експерименти върху животни.

    Като цяло, докато учените провеждат допълнително Изследване, не е ясно до каква степен омега-3 мастните киселини са от полза за човек извън основното поддържане на клетките на тялото си.

    ОДОН, че проучванията са установили, че хората, които ядат риба, което е ключ Източник на омега-3 мастни киселини, обикновено имат по-малък риск от различни дългосрочни заболявания в сравнение с тези, които не ядат риба.

    Въпреки това, не е ясно дали това е заради омега-3s че рибата съдържа или нещо друго. Освен това, ако това е заради омега-3, които съдържат рибите, не е ясно дали човек, който приема омега-3, ще има същите ползи.

    може да намали възпалението

    Според статия в British Journal of Clinical Pharmacology, изследванията показват DHA и EPA за намаляване на процеса на възпаление, който има връзки към различни сърдечно -съдови заболявания.

    Въпреки това, докато тези ефекти са очевидни при изследвания на животни. , Клиничните изпитвания за хората бяха по-малко категорични.

    Хората с ревматоиден артрит изглежда се възползват от приемането на добавки с риба-масло, но нямаше ясна полза за хората с възпалително заболяване на червата или астма.

    може да намали вероятността от инфаркт

    Според ODS, има някои доказателства, че приемането на омега-3 добавки може да намали риска от човек да има сърдечен удар. However, the ODS note that other studies did not find a link between omega-3 supplements and less chance of a person having cardiovascular issues in general.

    A review article in the Journal of Physiology and Biochemistry states that this е противоречива област на изследване, която все още е готов за дебат.

    Според Националния център за допълване и интегративно здраве (NCCIH), изследователите са показали омега-3, за да помогнат за намаляване на нивата на триглицеридите на човек. Триглицеридите са мазнини и ако човек има излишък от тях, той е по-изложен на риск от сърдечно-съдови заболявания.

    Въпреки това, NCCIH изтъква, че лекарствата, които съдържат омега-3, сред другите съставки, имат одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) за лечение на високи нива на триглицериди, въпреки че същото не се прилага за добавки Omega-3.

    Проучване от 2018 г. предполага, че приемането на омега-3 може да бъде от полза за афро-американците. Черните участници, получаващи добавката, отбелязаха 77% намаление на сърдечния удар в сравнение с тези, които приемат плацебо.

    може да помогне за борба с затлъстяването

    статия в списанието за хранителна биохимия гласи, че изследванията в Хората тепърва ще показват добавки Omega-3, за да помогнат на човек да отслабне. Те може да успеят да помогнат на човек да спре да натоварва тежестта, въпреки че не е ясно точно как могат да направят това.

    може да допринесе за здравето на бебето

    акцента на NCCIH Проучване, което показва, че децата на майките, които са приемали добавка с рибено масло с високи дози, е по-малко вероятно да развият астма, отколкото децата на майките, които са взели плацебо. Въпреки това, NCCIH отбелязва също, че други проучвания противоречат на тази констатация.

    Според NCCIH, страничните ефекти от омега-3 добавки обикновено са леки и могат да включват:

  • лош дъх
  • Лошо-миризма пот
  • Гадене

ОДС отбелязват, че ако човек приема антикоагуланти, които са лекарства, които спират кръвта си От съсирването, след това приемането на високи дози омега-3 добавки може да доведе до проблеми с кървенето.

Резюме

омега-3 мастните киселини са важна част от храненето на човек и допринасят за храненето за храненето на човек и допринасят за храненето за храненето на човек и допринасят за храненето на човека и допринасят за храненето на човека и допринасят за храненето на човека и допринасят за храненето на човек и допринасят за храненето на човек и допринасят за храненето Основно здраве на всички клетки в тялото. Повечето хора получават достатъчно омега-3 мастни киселини в диетата си, за да постигнат това.

Ключов източник на омега-3 мастни киселини е риба. Има ясни доказателства, че яденето на повече риба може да помогне за намаляване на шансовете на човек, развиващ сърдечно -съдови заболявания. Все пак все още не е убедително доказателство, че приемането на добавки с омега-3 има подобни ползи за здравето.

  • Сърдечно-съдова/кардиология
  • Хранене/диета
  • Затлъстяване / загуба на тегло / фитнес
  • Допълнителната медицина / алтернативна медицина

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани изследвания, академични изследователски институции и медицински списания и списания и списания и медицински списания и списания и медицински списания и списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания и медицински списания Асоциации.

Contents