Uncategorized

Western vs. East Medicine: Ce să știi

Western vs. East Medicine: Ce să știi

Medicina occidentală și estică se referă la două sisteme diferite de medicină. Medicina occidentală prescrie medicamente specifice pentru o boală. În schimb, medicina estică se concentrează pe tratarea persoanei în ansamblu, mai degrabă decât pe simptomele lor.

Practica medicamentului a evoluat de -a lungul timpului, iar mulți oameni se referă la aceste două abordări distincte ca medicină estică și occidentală.

Medicina estică se apropie de diagnosticarea, tratarea și prevenirea bolii într -o manieră holistică. Aceasta include mai mulți factori care îmbrățișează mintea, corpul și spiritul. Practica include o ramură a tratamentului, cum ar fi acupunctura și Tai Chi.

Medicina occidentală folosește o abordare sistemică, utilizând simptome și sisteme de organe separate pentru a determina tratamentele.

Acest articol va explora diferențele cheie dintre medicina occidentală și estică, indiferent dacă este posibil să le utilizeze în tandem și beneficiile lor pentru indivizi.

Western vs. East Medicine

Medicina occidentală constituie baza majorității sistemelor de asistență medicală moderne din lume.

se referă la modul în care profesioniștii medicali, cum ar fi medicii și asistenții medicali, tratează bolile folosind tratamente medicale, cum ar fi medicamente, radiații , și chirurgie. Prin urmare, unii oameni se pot referi la medicina occidentală ca fiind mainstream sau medicament convențional.

Cu toate acestea, medicina estică se referă la medicamente și tratamente care nu fac parte din îngrijirile medicale standard. Este unul dintre cele mai vechi sisteme de medicină din lume și provine din Asia.

Unii oameni se pot referi la medicina estică ca complementară, alternativă sau naturală. Medicina estică cuprinde atât medicina tradițională chineză, cât și tehnicile Ayurveda, care sunt sisteme holistice de medicină care au existat mult mai mult decât medicina occidentală convențională.

ramurile majore ale medicinei tradiționale chineze includ:

  • Medicină pe bază de plante chinezească
  • Nutriția estică și practicile terapiei dietetice
  • Tuina, O formă de masaj terapeutic
  • Tai Chi și Qigong

Care sunt principalele diferențe între ele?

Medicina occidentală are fundamente cheie care formează baza tratamentului. Acestea includ:

  • Examinarea fizică a adamour plafar corpului și a simptomelor asociate
  • Diagnosticarea bolilor și afecțiunilor folosind dovezi științifice
  • Utilizarea tratamentelor care sunt dovedite clinic Eficient

În schimb, tratamentele de medicină estică sunt, de asemenea, mai holistice, cu scopul de a restabili echilibrul prin tratamente alternative, cum ar fi acupunctura. Cu toate acestea, diferența cheie cu medicina estică este aceea că își propune să trateze întreaga persoană. Prin urmare, unii pot descrie această practică ca fiind mai personalizată într -o afecțiune.

Practicanții de medicină estică diagnostică bolile examinând întregul corp cu accent pe dezechilibre la persoană, în timp ce medicina occidentală face diagnostice în conformitate cu simptomele unei persoane .

Medicina estică are un accent semnificativ pe prevenire și, deși medicina occidentală are un aspect preventiv care implică dietă și exerciții fizice, se concentrează în general pe utilizarea medicamentelor.

Medicii pot combina tratamentele?

În timp ce medicina occidentală și estică poate avea principii ușor diferite, un articol din 2019 notează că cele două abordări sunt similare, deoarece ambele urmăresc să reajusteze echilibrul de energie în interiorul corpului.

În plus, tratamentele convenționale încep să încorporeze anumite elemente ale medicinei estice.

De exemplu, unele practici de medicină occidentală tratează întreaga persoană, mai degrabă decât un simptom al unei boli. De asemenea, folosește tehnici, cum ar fi meditația, ca parte a tratamentului pentru sănătatea mintală.

Cum se completează reciproc?

Mulți consideră că medicina estică poate completa și practicile de asistență medicală occidentală.

O revizuire sistematică 2020 a constatat că acupunctura ar putea trata eficient durerile de spate inferioare. Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză în care acupuncturistii introduc ace subțiri în anumite zone pentru a le stimula. În plus, revizuirea a constatat, de asemenea, că combinarea acupuncturii cu tratamentul medical a fost mai eficientă decât o abordare medicală de sine stătătoare.

În mod similar, cercetările au explorat eficacitatea Tuina în afecțiunile de tratare. Tuina este o terapie manuală care este similară cu masajul și își propune să stimuleze fluxul de energie în interiorul corpului pentru a promova echilibrul.

O revizuire sistematică 2020 a constatat că combinarea Tuina cu tratamentul medical de rutină a îmbunătățit efectiv simptomele de intestin iritabil sindrom. Efectele protocolului de tratament combinat au fost mai eficiente decât tratamentul medical de rutină de unul singur.

Eficacitatea Tuina în tratarea bolilor este încă un domeniu de mare interes.

În prezent, există studii și protocoale pentru a determina eficacitatea Tuina în tratamentul pentru:

  • Dureri cronice de spate scăzute
  • Diabetul cu Obezitatea
  • Hernie de disc lombar

Cercetarea în medicina tradițională chineză (TCM) în tratamentul cancerului a arătat, de asemenea, că anumite TCM pot oferi efecte terapeutice atunci când o parte a terapiei complementare și a modernului Abordarea tratamentului cancerului.

A 2019 Review Notează că anumite medicamente pe bază de plante chineze prezintă, de asemenea, proprietăți anticancerigene și au mai puține efecte secundare decât radioterapia și chimioterapia.

Consultarea unui medic

O persoană ar trebui să vorbească întotdeauna cu medicul lor de îngrijire primară mai întâi, indiferent dacă are în vedere medicina occidentală sau estică.

De exemplu, anumite boli, cum ar fi cancerul, pot necesita un tratament mai agresiv, inclusiv chimioterapia, și abordările estice singure pot să nu fie suficiente pentru a trata boala.

În plus, anumite suplimente Entii pot interacționa cu medicamentele pe bază de rețetă, ceea ce duce la efecte secundare nedorite. Prin urmare, o persoană ar trebui să -și consulte întotdeauna medicul mai întâi pentru a se asigura că orice tratament analizat este sigur.

Outlook

În timp ce există beneficii pentru medicina estică și combinând -o cu medicina occidentală, un Persoana ar trebui să aibă precauție atunci când solicită tratament.

De exemplu, unele tratamente de medicină estică folosesc suplimente alimentare sau ierburi care nu au întotdeauna aprobarea Administrației pentru Alimente și Droguri (FDA).

Cu toate acestea, anumiți producători continuă să testeze aceste produse. Consumatorii și medicii pot verifica siguranța și efectele secundare ale ierburilor în conformitate cu Farmacopeia din SUA și NSF International.

În mod similar, unele dintre aceste produse nu necesită o rețetă. Având în vedere acest lucru, oamenii ar trebui să vorbească cu medicul lor înainte de a utiliza aceste tratamente pentru a le asigura siguranța.

În plus, multe practici de medicină estică nu suferă de reglementare și există dovezi limitate din studiile clinice cu privire la eficacitatea lor . Prin urmare, mai sunt încă necesare cercetări pentru a determina eficacitatea medicinei estice ca tratament de sine stătător.

Rezumatul

Medicina occidentală se referă la un sistem în care profesioniștii medicali folosesc tratamente medicale pentru a trata Simptomele bolilor. Medicina estică se referă la tratamente neconvenționale care se concentrează asupra persoanei, mai degrabă decât asupra simptomelor. Această din urmă practică acoperă, de asemenea, metode tradiționale chineze, cum ar fi acupunctura, Tai Chi, Qigong și Tuina.

Medicina estică poate fi benefică în tratarea afecțiunilor în combinație cu medicina occidentală. De exemplu, acupunctura poate ajuta la tratarea durerilor de spate în tandem cu tratamentul medical de rutină. În mod similar, Tuina poate fi utilă în tratarea sindromului de colon iritabil în combinație cu medicina occidentală.

Cu toate acestea, o persoană ar trebui să -și consulte întotdeauna medicul înainte de a lua în considerare orice opțiune de tratament.

  • Urgență de urgență Medicină
  • Radiologie/Medicină nucleară
  • Medicină complementară/Medicină alternativă
  • Medicină preventivă

Știri medicale de astăzi au orientări și remize stricte de aprovizionare numai din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială