Uncategorized

Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

От Лиза Рапапорт, 12 март 2021 г.

Повече доказателства Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага на хората с диабет да отслабнат

Продаван в по -ниска доза под марките Ozempic и Rybelsus за лечение на диабет тип 2, семаглутидът също може да бъде безопасен и ефективен при хронично тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 8 март 2021 г.

8 неща, които хората с диабет трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефикасността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с диабет тип 1 или тип 2.

От Кейт Рудър, 21 януари 2021 г.

Има ли връзка между диабет тип 2 и замърсяване на въздуха?

Появяващите се научни изследвания показват, че излагането на замърсяване на въздуха може да повлияе на риска от диабет и да затрудни управлението на болестта. . .

От Кейт Рудър, 20 януари 2021 г.

Метформинът може да доведе до по -здравословна бременност при жени с диабет тип 2

Бременните жени с диабет тип 2, които са приемали метформин, наддават по -малко тегло, изискват по -малко инсулин и имат по -малък риск от раждане на големи бебета. . .

От Лиза Рапапорт, 10 декември 2020 г.

Повечето с диабет може да са с много висок риск от фатално сърдечно заболяване след 10 години

Новите проучвания подчертават значението на управлението на рисковите фактори за сърдечни заболявания, ако живеете с диабет тип 2.

От Мелиса Джон Майер 1 декември 2020 г.

Средиземноморска диета, обвързана с 30 % намален риск от диабет при жените

Двадесетгодишните последващи резултати помагат да се осветят ключовите пътища в тялото, които помагат да се обяснят защитните ползи от този популярен стил на хранене.

От Беки Ъпъм, 23 ноември 2020 г.

7 грешки в нисковъглехидратната диета, които трябва да избягвате, когато имате диабет

Намаляването на въглехидратите е основата на управлението на диабета, но не е надеждно. Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2.

От K. Aleisha Fetters, 13 ноември 2020 г. “

Правилният избор на храна е от ключово значение за контролирането на холестерола. Marti Sans/набит; Забит

Промяната на хранителните навици може да бъде объркваща, когато се опитвате да намалите високия холестерол: Ядете ли храни, които влошават състоянието ви, без да го осъзнавате, например?

Оказва се, че най -важният елемент – и най -опасният – е мазнината. „Лошите“ наситени мазнини и транс-мазнини повишават опасния холестерол с липопротеини с ниска плътност (LDL), който може да доведе до натрупване на плаки в артериите. „Добрата“ ненаситена мазнина помага за понижаване на LDL холестерола и повишаване на полезния липопротеин с висока плътност (HDL), който може да премахне LDL холестерола и да помогне за поддържане на артериите чисти.

„Разбира се, генетиката играе роля в здравето на сърцето ни с напредването на възрастта, но нездравословната диета е водещ фактор за лошото здраве на сърцето“, казва Меган Федърстун, RD, клиничен диетолог и уелнес треньор в Университетските болници на Кливланд Отчетни грижи Организация в Охайо.

Ако вашата диета за понижаване на холестерола е вашата цел, получаването на правилното количество мазнини-в правилните форми-е важно. Диетата на Националния институт за сърцето, белите дробове и кръвта (NHLBI) за терапевтични промени в начина на живот (TLC) препоръчва общия прием на мазнини от 25 до 35 процента от общите дневни калории, а по -малко от 7 процента от тези калории трябва да идват от наситени или транс -мазнини, които са изключително вредни за здравето на сърцето.

Какво е здравословно ниво на холестерол?

Според NHLBI вашият риск от сърдечни заболявания и други здравословни проблеми, като диабет, се увеличава, ако имате ниво на HDL холестерол от 40 милиграма на децилитър (mg/dL) или по -малко за мъжете и 50 mg/dL или по -малко за жените . Институтът препоръчва общият дневен прием на холестерол да бъде по -малък от 200 mg/dL и LDL холестеролът да е по -малък от 100 mg/dL.

Какво не трябва да ядете: храни, които повишават холестерола

Независимо дали имате висок холестерол, който трябва да бъде понижен, или просто искате да поддържате здравословно ниво на холестерол, избягването на определени храни може да помогне.

Всяка храна, която съдържа наситени мазнини, е не-не за диета за понижаване на холестерола. Транс мазнините са също толкова лоши, ако не и по -лоши. „Транс мазнините са двойно потискане – те повишават LDL холестерола и понижават HDL холестерола“, казва Featherstun.

Ето някои специфични видове храни, които трябва да избягвате:

Всичко пържено Ще ви бъде трудно да влезете в ресторант в САЩ и да не намерите фритюрник. Но ако сте на диета за понижаване на холестерола, пропуснете мазните неща. Не само дълбокото пържене кара храната да губи вода и да изсмуква мазнините, което ги прави по -калорично плътни, но и маслата, в които се пържат храни, често са с високо съдържание на транс -мазнини, най -лошите нарушители.

Ако не можете да понесете мисълта никога да не ядете друг хрупкав лук, помислете за използването на зехтин или слънчогледово олио, когато пържите. В проучване, публикувано през януари 2012 г. в The BMJ, изследователи от Испания, където зехтинът и слънчогледовото масло се използват за пържене, установиха, че яденето на пържени храни не е свързано с повишена честота на сърдечни заболявания, както е в страни, където наситените мазнини, като свинската мас и масло, се използват. Внимавайте да не загрявате тези масла над тяхната точка на дим – температурата, при която маслото започва да гори.

Хидрогенирано масло Тези транс мазнини се намират в пакетирани храни като бисквити, сладкиши, майонеза, крекери, пуканки за микровълнови фурни и замразени вечери и се използват, защото увеличават срока на годност на продукта. Можете да стоите настрана от тези виновници за висок холестерол, като внимателно проверявате етикетите на храните. „Ако дадена храна съдържа по -малко от 0,5 грама транс -мазнини на порция, етикетът за хранителна стойност все още може да гласи„ 0 транс -мазнини “, обяснява Featherstun. „Вместо това проверете списъка със съставките“, съветва тя. „Ако видите думата„ хидрогениран “, не я купувайте.”

Месо Въпреки че Американската сърдечна асоциация вече не цитира диетичния холестерол като притеснение за повечето хора, Училището по обществено здраве TH Chan в Харвардския университет в Бостън отбелязва, че ако имате сърдечно заболяване, имате диабет или сте „хиперреагиращ“ ( голямо количество диетичен холестерол повишава нивата на холестерола в кръвта), все още е важно да се ограничи количеството на холестерола, което получавате от храната. Само храни от животински произход съдържат хранителен холестерол. Месото също има тенденция да съдържа нездравословни наситени мазнини, които могат да повишат нивата на лошия холестерол. Месото с видима мазнина или кожа е особено неразумен избор. Опитайте се да намалите количеството месо в диетата си. Когато ядете месо, отрежете всяка видима мазнина върху пържоли и котлети и винаги отстранявайте кожата от пуешко и пилешко месо, казва Федърстун. Изборът на постни разфасовки също е от съществено значение. Когато трябва да задоволите копнежа за хамбургер, изберете възможно най-постното смляно месо, но имайте предвид, че дори 90/10 смляно говеждо месо все още има 9. 1 грама мазнини и 3. 6 грама наситени мазнини в варена порция от 3 унции .

Пълномаслени млечни продукти Много хора не осъзнават колко наситени мазнини получават от млечни продукти като пълномаслен сладолед, сирене, пълномаслено мляко и пълномаслено кисело мляко. „Вместо това изберете млечни продукти, които са обезмаслени, направени с 2 % мляко или частично обезмаслени“, казва Featherstun.

Какво да ядете: храни, които понижават холестерола

„Има страхотни доказателства в подкрепа на„ функционалните храни “, които помагат за понижаване на холестерола“, казва Featherstun. Добавете тези възможности за избор към вашата диета:

Растителни станоли и стероли „Това са естествено срещащи се съединения, открити в клетъчните стени на растенията“, казва Featherstun. „Те пречат на усвояването на холестерола в тънките черва и могат да помогнат за понижаване на LDL холестерола. ”Проучване, публикувано през октомври 2012 г. в„ Липиди в здравето и заболяванията “, установи, че консумирането на 9 до 10 грама станоли на ден може да помогне за понижаване на LDL холестерола с повече от 17 и до 22 процента. Можете да получите растителни станоли и стерини в подобни на маргарин намазки като Benecol и Smart Balance, налични в раздела за млечни продукти в повечето магазини за хранителни стоки.

Мононенаситени и полиненаситени мазнини „Тези мазнини могат да помогнат за намаляване на LDL холестерола“, казва Featherstun. За да ги получите, яжте риба с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, като сьомга, риба тон, пъстърва, херинга или царевица, най-малко два пъти седмично. Други добри източници на ненаситени мазнини включват семена от чиа, авокадо, бадеми, орехи и зехтин.

Соеви храни „Соевите протеини съдържат изофлавони и фитоестрогени, които блокират както усвояването на холестерола, така и производството на нов холестерол“, казва Featherstun. Добрите източници на соев протеин включват тофу, соево мляко и едамам. „Опитайте се да замените един дневен продукт от животински протеини с алтернатива на соев протеин“, предлага Featherstun.

Храни с високо съдържание на фибри „Тази несмилаема част от растението действа като гъба и се свързва с холестерола, като помага за премахване на излишния холестерол, който плава в кръвта“, казва Шарън Зараби, диетолог и частен съветник за пациенти с хирургия за отслабване в Болница Ленокс Хил в Ню Йорк. Храните с високо съдържание на фибри, които понижават холестерола, включват пълнозърнести храни, като 100 % пълнозърнест хляб, овес и ечемик; боб; тъмни, листни зелени зеленчуци; и плодове с жилава кора. „Прочетете внимателно етикетите на храните и потърсете съдържание на фибри над 3 грама на порция“, съветва тя. „Стремете се към общо 25 до 30 грама фибри на ден. “

Подправки Не само, че подправките помагат за ароматизиране на храни, но някои по-специално също са добра част от диетата за понижаване на холестерола. „Смята се, че куркума, червен лют червен пипер, масло от мащерка и джинджифил стабилизират мазнините в клетъчните мембрани, което води до понижаване на триглицеридите, които също играят роля в нивото на холестерола“, казва Зараби.

Като направите тези промени в диетата си, вие ще бъдете на път да постигнете по -добри нива на холестерол и по -здраво сърце.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на сърцето!

Най -новото в здравето на сърцето

Новите насоки за сърдечно здраве се фокусират върху коремните мазнини, а не само върху телесното тегло

Според новите насоки по -дебелата обиколка на талията може да увеличи риска от сърдечно -съдови заболявания дори при хора, които нямат наднормено тегло или затлъстяване. . .

От Лиза Рапапорт, 27 април 2021 г.

6 неща, които хората със сърдечни заболявания трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Намерете отговори на вашите въпроси за това как да получите ваксината и какви странични ефекти може да изпитате.

От Кейтлин Съливан, 5 април 2021 г.

Американската сърдечна асоциация прави връзката между сърцето и ума официална

 Изследванията, свързващи психичното и сърдечно -съдовото здраве, достигнаха критична маса, казва AHA. И можете да действате според него.

От Алисън Йънг, MD 26 март 2021 г.

Упражненията, а не тестостероновата терапия, подобряват здравето на артериите при мъжете на средна възраст и възрастните хора

Въпреки че терапията с тестостерон може да увеличи нивата на този мъжки полов хормон, ново клинично изпитване показва, че това няма да помогне да се направи вътрешната обвивка. . .

От Лиза Рапапорт, 1 март 2021 г.

Пеещите хирурзи издават нова музика за сърдечния месец

Второто EP на дуото има за цел да повиши осведомеността и да вдъхнови слушателите да дадат приоритет на здравето на сърцето си.

От Кейти Уилямс, 26 февруари 2021 г.

Много възрастни хора приемат аспирин за сърдечно здраве, въпреки че не се препоръчва

Хората на 75 и повече години, които никога не са имали сърдечно -съдови събития като инфаркт или инсулт, е малко вероятно да се възползват от ежедневното хапче аспирин. Но нов. . .

От Лиза Рапапорт, 24 февруари 2021 г.

Трансгендерните жени имат уникален сърдечен риск с напредването на възрастта

Утвърждаващото пола лечение с хормони създава сърдечно-съдови рискове във времето за транссексуалните жени, които са различни от рисковете, пред които са изправени жените. . .

От Лиза Рапапорт, 22 февруари 2021 г.

Попитайте най -добрия лекар на замъка Конъли: Какво трябва да знаете за здравето на сърцето си

Усъвършенстван специалист по сърдечна недостатъчност и трансплантация, признат за най -добрия лекар на Castle Connolly, отговаря на въпроси относно запазването на сърцето ви. . .

До 22 февруари 2021 г.

Младите черни възрастни са с много по -висок риск от смърт след сърдечна трансплантация

Ново проучване показва, че младите чернокожи възрастни са два пъти по -склонни да умрат в рамките на една година след процедурата.

От Джордан М. Дейвидсън 5 февруари 2021 г.

Гестационен диабет, обвързан с увреждане на артериите години след бременността

Жените, които имат гестационен диабет по време на бременност, са изложени на повишен риск от това, което е известно като калцификация на коронарната артерия – плака, която се натрупва. . .

От Лиза Рапапорт, 2 февруари 2021 г. “

Белият хляб и наситените мазнини от животински продукти остават високо в американската диета. Андрю Чебулка/Стокси

Повечето хора знаят, че плодовете и зеленчуците са по -здравословен избор от чипса и бисквитките, но въпреки това повечето американци не прилагат тези общи познания в живота си. Независимо от това, някои може да се хванат, показва нов доклад.

Констатациите, публикувани през септември 2019 г. в списанието на Американската медицинска асоциация, анализираха 44 000 хранителни навици на възрастни американци от 1999 до 2016 г. Изследователите установиха, че приемът на рафинирани въглехидрати е намалял с 3 %, но нискокачествените въглехидрати, включително бял хляб, бял картофи и преработени закуски като крекери и сладкиши, все още представляват около 42 % от дневните калории на типичния американец. Здравословните висококачествени въглехидрати, идващи от зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни, включително кафяв ориз, пълнозърнест хляб и пълнозърнеста паста, съставляват само 9 % от консумираните калории.

„Изобщо не съм изненадан от тези harmoniqhealth.com констатации. Трябва да направим някои фундаментални промени, ако се надяваме да поправим настоящата си диета “, казва Дейвид Л. Кац, д -р, основател и президент на Инициативата за истинско здраве, който е базиран в Дерби, Кънектикът и не е участвал в това изследвания. „Простият факт е, че нашата култура не прави нищо, за да направи храненето по -лесно за разбиране, или да направи избора на здравословна храна лесно достъпно по подразбиране. ”

СВЪРЗАНИ: 5 трика за получаване на достатъчно плодове и зеленчуци

Как изследователите анализираха диетата на американците

Авторите са използвали информация, събрана от национално представителна група от хора на възраст 20 и повече години от девет цикъла на Националното изследване на здравето и храненето (NHANES). Използвайки информация за раса, пол, възраст, образование и семейни доходи, изследователите се опитаха да установят дали могат да идентифицират някакви тенденции в сегменти от населението.

За да оценят отделните диети, изследователите разчитат на хората сами да докладват какво са яли в рамките на 24 часа. Те са използвали метод „многократно преминаване“, което означава, че след като респондентите са направили първоначален списък на това, което си спомнят, яли, интервюиращите са проучили за забравени храни и са събрали подробности за храните, които са консумирали.

Те категоризираха храните съответно:

Висококачествените въглехидрати включват минимално преработени храни, като пълнозърнести храни, зеленчуци, плодове и боб. Нискокачествените въглехидрати са храни като бял хляб, сладкиши, бисквити, чипс и газирани напитки. Животинските протеини идват от животни и включват говеждо, свинско и пилешко месо. Морски дарове като риба, скариди, омари и раци също са източници на животински протеини, както и яйцата и млечните продукти. Растителните протеини се намират в бобовите растения като черен, лима и боб пинто; соеви продукти като тофу и темпе; и ядки. Наситените мазнини се намират в кокосовото масло и маслото от палмови ядки, както и в маслото. Те се намират и в повечето животински мазнини, като свинско и пилешко. Мононаситените мазнини се намират в маслиново, рапично и фъстъчено масло, както и в авокадо и са част от животински мазнини от пилешко, свинско и говеждо месо. Полиненаситените мазнини се намират в орехи и кедрови ядки, както и в слънчогледово, ленено семе и царевично масло. Омега-3 мастните киселини, които се намират в някои мазни риби, като сьомга и пъстърва, са вид полиненаситени мазнини.

Авторите оценяват качеството на диетата на човек, използвайки Индекса за здравословно хранене (HEI) от 2015 г.